Munan ravintosisältö on runsas,
se sisältää aminohappokoostumukseltaan
hyvänlaatuista proteiinia, monia kivennäis-
ja hivenaineita ja vain vähän hiilihydraatteja.
Muna on lisäaineeton tuoretuote,
jota useat ravitsemusasiantuntijat
pitävät lähes terveystuotteena.
Totta on, että muna pitää hyvin
nälkää
ja auttaa jaksamaan.
Reseptit

Uppomuna paahtoleivällä

uppomuna_paahtoleivalla_suuri
Ainekset:

4 munaa

1 l vettä

1 dl etikkaa

1/2 tl suolaa

Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna se lähes kiehuvaksi ja lisää etikka ja suola.  Säädä lämpö niin pienelle, että vesi poreilee vain vähän. Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen pyörre kauhan avulla.  Riko munat yksitellen esim. kahvikuppiin ja valuta varovasti veteen. Muna hyytyy 3-4 minuutissa. Nosta hyytyneet munat reikäkauhalla hetkeksi kylmään veteen. Tarjoile paahtoleivällä salaatin ja rapeaksi paistetun pekonin kera.

Details

Jäsenyritykset:
Muna Foods Oy  •  Munax  •  Kieku  •  Farmimuna  •  Suomen Rehu  •  LSK Poultry  •  Haaviston siitoskanala  •  Tonest  •  Rehux  •  Närpiön Munapakkaamo  •  Munatukku Nikula  •  Kurjessuon Munapakkaamo  •  Suomen Siipikarjaliitto