Munan ravintosisältö on runsas,
se sisältää aminohappokoostumukseltaan
hyvänlaatuista proteiinia, monia kivennäis-
ja hivenaineita ja vain vähän hiilihydraatteja.
Muna on lisäaineeton tuoretuote,
jota useat ravitsemusasiantuntijat
pitävät lähes terveystuotteena.
Totta on, että muna pitää hyvin
nälkää
ja auttaa jaksamaan.
Reseptit

Kantarellimunakasrulla

kanttarellimunakas_suuri
Ainekset:

6 kananmunaa

5 dl rasvatonta maitoa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g kantarelleja

1 pieni sipuli

nippu persiljaa

1 tl rouhittua mustapippuria

 

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, vehnäjauhot sekä mausteet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä levy puhtaalle leivinpaperille ja jäähdytä.

Paista sienet pannulla. Hauduta neste pois ja lisää sipuli ja hauduta hetki. Lisää tuorejuusto ja mausteet, anna hetki jäähtyä. Levitä seos munakaslevylle. Ripottele persiljasilppua päälle ja rullaa levy kääretortun tapaan tiiviiksi kääröksi. Leikkaa käärö viipaleiksi.

Details

Jäsenyritykset:
Muna Foods Oy  •  Munax  •  Kieku  •  Farmimuna  •  Suomen Rehu  •  LSK Poultry  •  Haaviston siitoskanala  •  Tonest  •  Rehux  •  Närpiön Munapakkaamo  •  Munatukku Nikula  •  Kurjessuon Munapakkaamo  •  Suomen Siipikarjaliitto