Munan ravintosisältö on runsas,
se sisältää aminohappokoostumukseltaan
hyvänlaatuista proteiinia, monia kivennäis-
ja hivenaineita ja vain vähän hiilihydraatteja.
Muna on lisäaineeton tuoretuote,
jota useat ravitsemusasiantuntijat
pitävät lähes terveystuotteena.
Totta on, että muna pitää hyvin
nälkää
ja auttaa jaksamaan.
Reseptit

Espanjalainen munakas

espanialainen_munakas_suuri
Ainekset:

250 g pakasteperunasuikaleita

1 iso sipuli

100 g paprikasuikaleita

persiljaa

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

5 kananmunaa

½ dl vettä

öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja kuullota sipulisilppu. Lisää peruna- ja paprikasuikaleet. Paista hetki. Sekoita munat, vesi ja mausteet ja kaada seos pannulle sipuli-peruna-paprika -sekoituksen päälle. Sekoita varovasti ja ripottele persiljaa pinnalle. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes munakas on hyytynyt. Munakkaan voi tarjoilla joko kuumana tai vaikkapa kylminä tapaspaloina.

Details

Jäsenyritykset:
Muna Foods Oy  •  Munax  •  Kieku  •  Farmimuna  •  Suomen Rehu  •  LSK Poultry  •  Haaviston siitoskanala  •  Tonest  •  Rehux  •  Närpiön Munapakkaamo  •  Munatukku Nikula  •  Kurjessuon Munapakkaamo  •  Suomen Siipikarjaliitto