Munan ravintosisältö on runsas,
se sisältää aminohappokoostumukseltaan
hyvänlaatuista proteiinia, monia kivennäis-
ja hivenaineita ja vain vähän hiilihydraatteja.
Muna on lisäaineeton tuoretuote,
jota useat ravitsemusasiantuntijat
pitävät lähes terveystuotteena.
Totta on, että muna pitää hyvin
nälkää
ja auttaa jaksamaan.
Reseptit

Laatu ja turvallisuus

  • You are here:
  • Home
  • Laatu ja turvallisuus

Suomalainen ruokaketju on tehnyt paljon töitä rakentaessaan elintarvikkeiden turvallisuutta pellolta pöytään. Malliesimerkkinä on pidetty mm. suomalaista kananmunaa, jota pidetään maailman turvallisimpana elintarvikkeena. Kananmuna on myös huikea luonnontuote, joka ei sisällä yhtään E-koodia. Kananmunatuotanto rakentuu kananmunaketjun läpinäkyvyydelle, jäljitettävyydelle ja luottamukselle toimijoiden ja viranomaisten välillä. Suomalaista kananmunaa voi huoletta syödä vaikka raakana, mikä muualla maailmassa ei ole mahdollista. Suomessa kanoille syötettävä rehu on turvallista ja rehut kuuluvat salmonellavalvonnan piiriin. Kanojen terveystarkkailusta huolehditaan ja eläintautien torjunta on maassamme huippuluokkaa. Terveistä kanoista saadaan turvallisia kananmunia. Myös lääkkeiden käyttö kanoille on Suomessa erittäin vähäistä ja niitä käytetään vain eläinlääkärin määräyksestä.

Myös eettinen laatu on tärkeää ja se tarkoittaa kanojen hyvinvoinnista huolehtimista. Kemiallinen laatu perustuu mm. siihen, että raskasmetallijäämiä ei juurikaan esiinny. Mikrobiologinen laatu on kunnossa, samoin salmonellan ja kampylobakteerin esiintyvyys maassamme on EU-alueen vähäisintä. Nämä kaikki yhdessä muodostavat maailman turvallisimman elintarvikepakkauksen – suomalaisen kananmunan. (Artikkeli: Johtaja Professori Tuula Honkanen- Buzalski /Evira)

Jäsenyritykset:
Muna Foods Oy  •  Munax  •  Kieku  •  Farmimuna  •  Suomen Rehu  •  LSK Poultry  •  Haaviston siitoskanala  •  Tonest  •  Rehux  •  Närpiön Munapakkaamo  •  Munatukku Nikula  •  Kurjessuon Munapakkaamo  •  Suomen Siipikarjaliitto